Leiden heeft eigen versie van Wikipedia: WikiLeiden

Online encyclopedie Wikipedia heeft er een Leids zusje bij: WikiLeiden.nl. Met de site hopen de initiatiefnemers de grootste kennissite over Leiden op te bouwen. Iedereen kan meedoen en dat is dan ook precies de bedoeling van het Wiki-principe. Bestaande onderwerpen en pagina’s kunnen door iedereen worden aangevuld en nieuwe onderwerpen kunnen eenvoudig worden toegevoegd.

Momenteel verkeert de site nog in een testfase. Bijdragen kunnen wel al volop worden toegevoegd. Dat gaat heel eenvoudig. Wie op het moment van schrijven bijvoorbeeld binnen WikiLeiden zoekt naar een pagina over Goeie Mie, om maar eens een aansprekende historische Leidse te noemen, zal zien dat zo’n pagina nog niet bestaat. Vervolgens kan deze direct worden aangemaakt.

Iedereen kan op die manier dus eenvoudig bijdragen aan het vullen van de site met Leidse wetenswaardigheden. Een Wiki is geen reclamezuil. De manier van schrijven dient beschrijvend van aard te zijn. Artikelen of delen ervan die niet aan die bedoeling voldoen, kunnen door andere gebruikers worden aangepast of zelfs verwijderd. Het verdient daarom aanbeveling om eerst wat algemene Wikiwaardigheden door te lezen.

Cultuur Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×