Gemiste kans voor thuisblijvers

Gisteravond speelde de topformatie The Rico Act in de Leidse Q-BUS voor een handjevol mensen. Een gemiste kans voor de thuisblijvers, die misschien nog wat moeten bijkomen van de Leidse Jazzweek. Oprichter, multi-instrumentalist Rico Belled, genomineerd voor een Grammy als bassist voor de wereldberoemde band The Rippingtons, komt oorspronkelijk uit Den Haag en volgde zijn middelbare schoolopleiding aan een Leids lyceum. 18 jaar geleden verhuisde hij naar Los Angeles en bouwde daar een imposante muziekcarrière op. Samen met de lijvige bassist Travis Carlton, zoon van de wereldberoemde gitarist Larry Carlton, drummer Satin Kalpoe, bekend als drummer bij Anouk en Boris, percussionist Ronnie Gutierrez en gitarist Manuel Belled ontstond een spontane jamsessie, waarbij oude muzikale vrienden van Rico uit de Sleutelstad spontaan insprongen. (foto: Jacqueline Borg)

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×