Hoe gastvrij waren Leidse studenten in januari?

In de rubriek ‘Hoe gastvrij ben jij?’ geeft de politie maandelijks een overzicht van de inbraken in studentenwoningen in Leiden en omgeving. In de maand januari werd er in elf studentenhuizen ingebroken, waarbij in sommige gevallen meerdere bewoners beroofd werden:
Drie inbrekers werden door een student betrapt in een pand aan het Havenplein. De ruit van de voordeur was al ingeslagen, maar het drietal had nog niets kunnen stelen. Toen de student hen aansprak namen ze de benen.
Aan de Verlengde Wassenaarseweg in Oegstgeest werd een laptop uit de slaapkamer van een studentenwoning gestolen. De bewoonster zat op dat moment in de woonkamer. De dief klom door een schuifraam, dat niet op slot was.

Een studente die een paar dagen was weggeweest en weer thuiskwam in een huis aan de Morsweg, trof haar kamer in chaos aan. Alles was overhoop gehaald en haar sieraden en paspoort waren verdwenen. De studente had de deur niet op slot gedaan.

Aan de 2e Binnenvestgracht drong een inbreker de kamer van twee studenten binnen. Van één bewoner werd de creditcard gestolen. Van een andere bewoonster werd onder andere haar paspoort gestolen.

Een stel dat samenwoont in een studentenhuis aan de Klikspaanweg, ging aan het begin van de avond weg en ontdekte dat er was ingebroken toen zij ’s nachts thuiskwam. Inbrekers hadden met kracht tegen het raam geduwd waardoor het was opengegaan. Vervolgens namen zij de laptop mee uit de woning en gingen ervandoor.

Een 22-jarige Leidenaar werd aangehouden op verdenking van diefstal van medicijnen uit een studentenkamer aan het Galgewater. De conciërge zag de man de kamer doorzoeken en herkende hem niet als bewoner. De politie werd gewaarschuwd en heeft de man aangehouden.

Een buitenlandse studente die in een studentenhuis aan de Hugo de Grootstraat woont, ging in januari een aantal dagen weg. Toen zij terugkwam bleek er ingebroken te zijn in haar kamer. Een ruit was ingegooid, maar er viel niets te halen.

“Wat is het koud in huis”, dacht een student toen hij na een dag weg te zijn geweest in zijn kamer aan de Vierlinghlaan kwam. Zijn balkondeur bleek met een steen te zijn ingegooid en inbrekers hadden meerdere computers van hem meegenomen.

Een raam van een studentenwoning aan de Verlengende Wassenaarseweg in Oegstgeest stond op een kier, waarna een insluiper het raam verder openduwde. Hij nam onder andere de computer en portemonnee van de bewoonster mee.

Uit een studentenflat aan de Boerhaavelaan werd een laptop gestolen. De bewoonster kwam thuis en zag dat er een gat in haar raam was gemaakt.

In de nacht van zaterdag 29 januari op zondag 30 januari werd er ingebroken in een studentenhuis aan het Plantsoen. De daders drongen drie studentenkamers binnen. Er werd een laptop, telefoon, televisie, geld en een fototoestel gestolen. Eén kamer was niet op slot, waardoor de daders naar binnen konden; in een andere kamer kwamen zij binnen via het raam.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×