Samenwerking Universiteit en Hogeschool voor talentvolle studenten

De Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden hebben samen een talentenprogramma opgezet, dat talentvolle studenten van de Hogeschool de mogelijkheid biedt eenvoudiger door te stromen naar de universiteit. Deze maand starten de eerste talentvolle HBO-Rechten studenten met dat speciale programma waarmee ze na het behalen van hun diploma met een verkort schakeltraject kunnen doorstromen naar de master Rechtsgeleerdheid van de Universiteit. In het 2e, 3e en 4e studiejaar volgen de studenten van de Hogeschool een aantal vakken aan de universiteit voor totaal 40 studiepunten. Deze vakken komen in plaats van bepaalde onderdelen van de studie HBO-Rechten. Wanneer de studenten het talentenprogramma met succes afronden en hun diploma hebben behaald, kunnen ze met een schakeltraject (post-HBO) van een half jaar doorstromen naar de master. Een normaal schakelprogramma duurt een jaar. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×