Leidse sprintster Tessa van Schagen sleept goud in de wacht

Bij de Nederlandse indoorkampioenschappen voor junioren heeft de Leidse Tessa van Schagen goud gewonnen op de 60 meter bij de B-junioren. Ze is een pupil van trainer Martin de Lange en had haar serie én de halve finale, met 7.89 en 7.84 seconde, al gewonnen toen zij vervolgens uitkwam op de 60 meter. Met een recordtijd van 7.77 seconden behaalde zij de eerste plaats en ontving trots de gouden medaille. Tien minuten daarvoor won de eveneens ( van oorsprong) Leidse Els Hufen goud bij het hinkstapspringen bij de A-junioren met een afstand van 11.33 meter. Hufen, die tegenwoordig wedstrijdlid is bij AAC in Amsterdam, was daar zelf niet zo tevreden over, maar de Nederlandse titel was een mooie beloning.

(Kampioenen Tessa van Schagen en Els Hufen, foto: PR.)

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×