SP verontwaardigd over dure buskaartjes

De SP is verontwaardigd over de hoge prijzen die reizigers in Zuid-Holland Noord moeten betalen, als zij in de bussen van Connexxion een kaartje kopen. De partij, die die verhoging zelfs een boete noemt, wil de provincie in een debat vragen de prijzen weer te verlagen. Een kaartje kopen in de bus was altijd al duurder dan reizen met de strippenkaart. Het nieuwe losse kaartje is echter flink duurder dan het oude. Bovendien is het niet meer mogelijk om met een los kaartje over te stappen. Daardoor moeten reizigers die overstappen, altijd extra betalen. De provincie heeft laten weten dat het de bedoeling is dat iedereen overstapt naar de OV-Chipkaart. Volgens SP-statenlid Erik Maassen is dit een schandalige vorm van dwang. β€œEr zullen altijd mensen zijn die een kaartje in de bus kopen. Die worden nu met een buskaartjesboete richting de OV-Chipkaart gedwongen, terwijl iedereen weet dat die nog niet goed werkt.” De invoering van die kaart is niet voor niks uitgesteld.” 

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×