Universiteit viert 436-jarig bestaan

Vandaag viert de universiteit haar 436-jarig bestaan. De diesrede over het parlementair debat wordt dit jaar uitgesproken door Diesorator Henk te Velde, hoogleraar Vaderlandse Geschiedenis. In zijn rede, getiteld Agreement to Disagree, Geschiedenis van het parlementaire debat, geeft Te Velde een historisch overzicht van Europese parlementen en debatten. Daarnaast ontvangen Archeoloog Ian Hodder en tekenaar Peter van Straaten vandaag hun eredoctoraat. Van Straaten krijgt zijn eredoctoraat omdat zijn cartoons snapshots zijn van menselijk gedrag en interacties.

Zijn tekeningen worden gebruikt in de colleges en leerboeken bij psychologie en psychiatrie. Ian Hodder is een wereldberoemd archeoloog die archeologen heeft geleerd vondsten in hun context te plaatsen. Hiermee heeft hij een brug geslagen tussen de archeologie en de antropologie. Tenslotte maakt Jaap Schreurs, voorzitter van de Leidse Studentenraad, vandaag de winnaar bekend van de LSr-onderwijsprijs 2011.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×