Schaakclub Op Eigen Wieken viert 30-jarig bestaan

Jeugdschaakclub Op Eigen Wieken bestaat 30 jaar en viert dat zondag met een toernooi en reünie voor oud-leden. De club die 30 jaar geleden door Ger Dekker opgericht werd, heeft een rijk verleden. Veel volwassen schakers die nu aan de landelijke top staan, zijn begonnen bij Op Eigen Wieken. Zo verzette Internationaal Meester Thomas Willemze, Grootmeester Jan Smeets en schaakster Leonore Braggaar bij Schaakclub Op Eigen Wieken heel wat schaakstukken. Ook Maarten van Harten, Robin Engelberts en Daniël Borkent hebben zich de kneepjes van het schaken bij Op Eigen Wieken meester gemaakt. het Stappenplan, de methode waarmee jonge schakers in het hele land tegenwoordig wegwijs worden gemaakt in het schaakspel, is in de jaren negentig voor het eerst gebruikt in het opleidingsplan van Op Eigen Wieken. Het werd ontwikkeld door toenmalig trainer Rob Brunia. De Schaakclub is nog altijd springlevend en telt ongeveer honderd leden tussen de 6 en 14 jaar.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×