Tuinen van Paleis het Loo, foto: PR.

Cursus ‘Vorstelijke Tuinen’ door oud-hortulana Carla Teune

Carla Teune, oud-hortulana van de Leidse Hortus, geeft op donderdag 17 februari een cursus ‘Vorstelijke Tuinen’ bij K&O Oegstgeest. Teune belicht tijdens haar cursus onder andere de tuinen van Paleis Het Loo en het beroemde park van Versailles, die aangelegd werden in de competitiestrijd tussen Prins Willem III met zijn echtgenote Prinses Mary en de Zonnekoning Lodewijk XIV. Vragen, die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: “Wie maakte de grootste tuin? Wie had er meer vijvers met fonteinen? Wiens fontein spoot het hoogst met het helderste bronwater? Welke beeldengroepen werden in die tuinen geplaatst en waarom en wat is hun betekenis?”

De cursus vindt plaats in Oegstgeest aan de Lange Voort 2u, van 13.00 tot 15.00 uur.
Het cursusgeld bedraagt € 12,- Aanmelden kan via het inschrijfformulier van K&O Oegstgeest: www.ko-oegstgeest.nl

Cultuur Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×