(Foto: Jaap Reedijk)

Gijs van Rhijn winnaar Leids Cabaret Festival

Gijs van Rhijn uit Groningen heeft gisteravond de 33e editie van het Leids Cabaret Festival gewonnen. De Vlaming Lennaert Maes ging met de publieksprijs naar huis. Op 26 februari beginnen Van Rhijn en zijn mede-finalisten met een tournee langs verschillende Nederlandse theaterpodia. Het VARA Leids Cabaret Festival wordt sinds 1978 georganiseerd en is een belangrijk podium voor jong cabarettalent.

Gevestigde namen zoals Lebbis, Dolf Jansen, Najib Amhali, Javier Guzman, Sanne Wallis de Vries, Wim Helsen en uit de nieuwere generatie cabaretiers Katinka Polderman en Paulien Cornelisse  begonnen ooit hun carrière op het toneel van VARA Leids Cabaret Festival.

Winnaar Gijs van Rhijn moest het in de finale opnemen tegen Lennaert Maes en Rauw Spul.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×