In Leiden bezochten Tweede Kamerlid Esther Ouwehand, Provinciale Statenlid Carla van Viegen en gemeenteraadslid Dick de Vos de groene Speeltuin Vogelenwijk in Leiden. Ouwehand: "Deze groene speeltuin laat zien dat je helemaal geen gif nodig hebt voor het onderhoud van een fijne speelplaats voor kinderen. Dit is dus een mooi voorbeeld van hoe het wel kan. Buiten spelen zónder gif; dat willen wij voor alle kinderen in Nederland." (Foto: PR).

Dierenpartij voert actie tegen gebruik chemische bestrijdingsmiddelen

De Partij voor de dieren voerde gisteren actie tegen het gebruik van gif bij het bestrijden van onkruid. Volgens de partij is dat onder andere schadelijk voor de gezondheid van kinderen. Het Leidse PvdD Tweede Kamerlid heeft daarom een voorstel ingediend om het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in de openbare ruimte te verbieden. Om dat voorstel kracht bij te zetten ging de partij gisteren op toernee.

De gemeente Leiden maakt nog beperkt gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Op verharde oppervlakken wordt het middel Round-up ingezet. Volgens Dick de Vos van de PvdD is het werkzame bestanddeel glyfosaat daarvan niet onomstreden; het zou een verhoogd risico op kanker met zich meebrengen en sterfte veroorzaken bij in het water levende organismen zoals amfibieƫn en vissen. In het openbare groen, bij kinderboerderijen, sportvelden en bij kades maakt de gemeente Leiden gebruik van alternatieve middelen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×