GroenLinks Tweede Kamerlid Ineke van Gent onthult een straatnaambord met Churchill Avenue. De partij is lokaal en landelijk sterk voorstander van die variant van de RijnlandRoute. In de provincie wil GroenLinks die nieuwe weg liever helemaal niet, maar kiest als het echt moet ook voor de Churchill Avenue. (Foto's: Chris de Waard).

GroenLinks onthult straatnaambord 'Churchill Avenue'

Gistermiddag nam GroenLinks Leiden Tweede Kamerlid Ineke van Gent van die partij op sleeptouw voor een fietstocht door de Oostvlietpolder en langs de twee tracés van de RijnlandRoute, de N11-West en de Churchill Avenue. De partij is warm voorstander van die laatste variant. Ineke van Gent onthulde daarom alvast een straatnaambord voor de Churchill Avenue op de kruising van de Churchilllaan en de Vijf Meilaan. Aansluitend werd ze door de initiatiefnemers van dit burgerinitiatief, Willem van der Pol en Joost Klimbie, op de hoogte gesteld van het traject. Ze liet zich overtuigen en liet na afloop weten: “Geen RijnlandRoute door die mooie polder graag. En geen OV geld voor asfalt.”

Die laatste opmerking slaat op een voorstel dat D66 Zuid-Holland afgelopen woensdag deed tijdens een debat over de RijnlandRoute in de Stevenshof. D66 zei toen de RijnGouwelijn van Leiden Centraal naar de kust als buslijn aan te willen leggen. Het bespaarde geld zou dan in de Churchill Avenue gestoken kunnen worden. Voor de ongefaseerde aanleg van de RijnlandRoute ontbreekt nog een slordige 300 miljoen euro.

Fractievoorzitter Pieter Kos van GroenLinks Leiden had bij station Leiden Centraal eigenlijk nog een verrassing in petto voor D66-leider Pechtold die daar kwam flyeren. Doordat Pechtold te laat arriveerde ontliep hij de overhandiging van een protestbord van GroenLinks met ook daar op de tekst ‘Geen OV-geld voor asfalt’.

Leiden Regio RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×