Duin- en Bollenstreek zet mobiel inbraakalarm in tegen woninginbraken

De gemeenten Hillegom, Lisse, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen pakken samen met de Politie Hollands Midden het stijgende aantal woninginbraken in de streek aan. Als proef wordt een mobiel inbraakalarm van Mobeye ingezet, een mobiel inbraakalarmen voor slachtoffers. Vaak keren inbrekers namelijk binnen een maand terug naar een woning, waarin ze de weg al kennen. Zodra het alarm een beweging signaleert gaat er stil alarm af, dat binnenkomt bij de centrale en waardoor de politie er meteen op af kan gaan. Met deze aanpak is gestart in januari. Slachtoffers van woninginbraken ervaren het alarm als positief en voelen zich veiliger. Tot nu toe is er nog geen inbreker door de aanwezigheid van het apparaatje betrapt.

Tijdens deze proef krijgen mensen het apparaatje kosteloos te leen en daarna is het aan hen om de nodige maatregelen te treffen. Bij een tussentijdse evaluatie is gebleken dat de meeste inbraakslachtoffers inderdaad de geadviseerde maatregelen nemen, zoals het aanbrengen en vervangen van sloten of het kiezen voor ander glas.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×