Tussen het flyeren door werd er ook nog hier en daar een extra postertje geplakt. (Foto's: Emile van Aelst).

SP op campagne tegen RGL en sloop Zeeheldenbuurt

Eva de Bakker heeft het maar druk met de politiek. Naast raadslid in Leiden is ze ook statenlid voor haar partij in Zuid-Holland. In deze periode voor de statenverkiezingen mag ze nog eens extra hard aan de bak, want er moet campagne gevoerd worden voor de verkiezingen van aanstaande woensdag. Bijvoorbeeld tegen de voorgenomen sloop van honderden woningen in de Zeeheldenbuurt, maar ook (nog steeds) tegen de RijnGouwelijn. Voor het protest tegen de lightrailverbinding ging de partij dit keer onder meer naar Katwijk waar de provinciale lijsttrekker Harre van der Nat het SP-standpunt uitdroeg.

In Leiden gingen de SP-ers ondertussen van door tot deur in de Zeeheldenbuurt. Portaal heeft plannen om een flink aantal woningen te slopen, renovatie zou te duur zijn. De buurt is fel tegen en dat zal Portaal weten ook. De hele wijk hangt inmiddels vol met teksten als ‘slopen bezopen’. Aanstaande dinsdagavond zal Portaal de plannen aan de buurt presenteren tijdens een wijkbijeenkomst in het bedrijfsrestaurant van de reinigingsdienst aan de Admiraal Banckertweg.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×