Foto:PR.

Kant-en-klaarwoningen aan Wassenaarseweg

Op de campus van de universiteit aan de Wassenaarseweg wordt vanmiddag de eerste kant-en-klaarwoning neergezet. Wethouder Pieter van Woensel is bij die feestelijke gebeurtenis aanwezig. Het nieuwe complex bestaat uit twee gebouwen van acht bouwlagen met elk drie torens. Daarin komen in totaal 504 studentenwoningen van 27 m2. Op de begane grond komt 900 m2 bedrijfsruimte. Studentenhuisvester DUWO bouwt de woningen in de fabriek en zet ze vervolgens neer, compleet met keuken, douche, toilet en gevelbeplating. Dankzij dit concept hoeven er geen heipalen de grond in. Deze vorm van unitbouw is permanent en voldoet volledig aan de eisen van het bouwbesluit. Voordeel is bovendien dat de woningen al begin volgend jaar klaar zijn en dat de huurprijs laag gehouden kan worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×