Leiden heeft weer laagste bijstandsgroei

Het aantal mensen met een bijstandsuitkering in Leiden is vorig jaar licht gestegen, van 2370 in december 2009 tot 2410 in december 2010. Leiden deed het daarmee opvallend goed. Volgens gegevens van het CBS had Leiden, overigens net als in 2009, de laagste bijstandsgroei van alle grote steden. Terwijl landelijk het aantal bijstandsuitkeringen gemiddeld toenam met 9.31 procent, steeg dat van Leiden slechts met 1.69 procent. Wethouder Jan-Jaap de Haan (CDA, Werk en inkomen) spreekt van een prachtig resultaat: “Dit betekent dat er in Nederland geen enkele andere grote stad is waar de kans op een baan zo groot is als in Leiden.” Het in 2007 opgerichte werkgeversloket speelt daarbij volgens de gemeente een bijlangrijke rol, omdat daardoor de coördinatie bij de bemiddeling naar werk is verbeterd. Ook leerwerk-trajecten in samenwerking met het bedrijfsleven en de reïntegratie-poot van DZB, Reïntegratie Leiden, dragen bij aan een stevige uitstroom van werklozen naar de arbeidsmarkt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×