Al 40 jaar is Noor van der Vlist niet alleen gewoon in dienst van de gemeente Leiden, maar is ze een belangrijke spil in de gemeentelijke organisatie. Nadat ze de gouden speld uitgereikt had gekregen, bedankte de 'raadsgriffeuse' haar medewerkers en iedereen die met haar samenwerkt uitgebreid: "Ik ben niet de makkkelijkste om mee samen te werken. Dat weet ik best, want ik wil altijd gelijk hebben." (Foto's: Chris de Waard).

Raadsgriffier Noor van der Vlist 40 jaar bij gemeente

Dinsdag op de kop af 40 jaar geleden trad Els Visser als secretaresse van wethouder Bram Kret (PC) in dienst van de gemeente Leiden. Inmiddels is Noor van der Vlist, zoals ze tegenwoordig door het leven gaat, alweer sinds de invoering van het dualisme in 2002 de eerste raadsgriffier van de gemeente en bezig aan haar laatste periode, zoals ze dat zelf noemt. Die periode slaat op de collegeperiode van vier jaar die in 2014 afloopt. Toevallig ook een periode waarin de PvdA niet in het college zit. Net als 40 jaar geleden toen ze kwam. Ter ere van dat 40-jarig dienstverband hield de Leidse raad een speciale gemeenteraadsvergadering waarbij werd stilgestaan bij het jubileum. Achtereenvolgens hielden burgemeester Lenferink en vice-voorzitter Greetje van Gruting van de raad een uigebreide lofzang over de vele verdiensten van Van der Vlist voor de gemeente Leiden. Het bleef niet bij mooie woorden alleen. Als bijzondere blijk van waardering kreeg ze de gouden speld voor ambtenaren opgespeld.

Leiden noorvlist


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×