Cultuurnetwerk Primair Onderwijs Leiden gestart

Afgelopen woensdag heeft de eerste bijeenkomst van het Cultuurnetwerk Primair Onderwijs Leiden plaatsgevonden. Bij deze feestelijke bijeenkomst waren vijftig medewerkers uit het basisonderwijs en de culturele sector aanwezig. Museumgroep Leiden en BplusC, willen met behulp van het cultuurnetwerk de samenwerking tussen de cultuursector en het basisonderwijs in Leiden een extra impuls geven. De deelnemers lieten zich woensdag inspireren door workshops en spraken over wat zij de leerlingen willen meegeven op cultureel gebied. Ook werd de cursus Interne Coördinator Cultuureducatie voor Leiden gepresenteerd. Deze cursus, ontwikkeld in samenwerking met Hogeschool Leiden, vergroot de deskundigheid in het basisonderwijs en de culturele sector als het gaat om cultuureducatie. Het Cultuurnetwerk organiseert twee bijeenkomsten per jaar voor basisscholen en culturele instellingen. Daarnaast is er een digitaal netwerk via LinkedIn opgezet, waar leden elkaar het hele jaar door op de hoogte houden van nieuws, tips, activiteiten en lesideeën. Wie belangstelling heeft voor het netwerk, kan een mail sturen naar cultuurnetwerkleiden@gmail.com.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×