Ta Moko, de Maori-tatoeagekunst, foto: PR.

Live tatoeëren tijdens Maori Tattoo Weekend Volkenkunde

Bij Museum Volkenkunde draait alles op zaterdag 12 en zondag 13 maart om Ta Moko, de Maori-tatoeagekunst. Er zal zelfs onder de ogen van het publiek worden getatoeëert. Het Tattoo Weekend gaat op zaterdag van start met een presentatie van beeldend kunstenaar George Nuku. Hij vertelt in het Engels over het belang van Ta Moko voor de Maori’s en de geschiedenis door de eeuwen heen. Op beide dagen geeft hij een rondleiding door de Maori-tentoonstelling. Aan de hand van zijn eigen kunstwerken zal hij over Ta Moko en zijn cultuur vertellen. Daarnaast tatoeëert Maori Tangaroatuane live, terwijl hij uitleg geeft over de Moko die hij zet en draagt. Kinderen kunnen een Moko stempel of tatoeage op hun arm laten zetten, die gemaakt wordt met afwasbare inkt. Ook kunnen de jonge bezoekers samen met George Nuku werken aan een grote wandschildering, en met Maori Bruce Simpson een Haka dansen. De inwendige mens kan kennismaken met exotische hapjes en drankjes, zoals fruitsmoothies en gerechten bereid met varkensvlees, vis en zoete aardappel. Het volledige programma is te vinden op www.volkenkunde.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×