René Diekstra belicht “De macht van een maîtresse”

Ter gelegenheid van zijn pas verschenen boek zal René Diekstra een interessante lezing geven in de Stadsgehoorzaal. Het boek met de titel “De macht van een maîtresse” vertelt hoe passie en politiek de laatste prins van Condé, Louis Henri Joseph, hertog van Bourbon, fataal werden. Op 27 augustus 1830 werd hij dood in zijn slaapkamer aangetroffen, opgehangen aan de spanjolet van een raam Zijn maîtresse, de barones van Feuchères, werd verdachte in de zaak en was twee jaar lang het middelpunt van strafrechtelijk onderzoek en civiele processen. Zij werd echter nooit veroordeeld. Toch is ze als ‘femme criminelle’ de geschiedenis ingegaan.

De macht van een maîtresse is een opzienbarend boek, dat zich bevindt tussen psychologische non-fictie en historische wetenschap.

De lezing vindt plaats op 9 maart, aanvang 20.00 uur. Aanmelding voor de lezing: marketing@karakteruitgevers.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×