De bewoners die op tijd uit het brandende pand gehaald konden worden, zijn opgevangen en elders op het terrein ondergebracht. (Foto's: Peter Schipper, video: M. Wonnink).

Twee doden bij uitslaande brand Rivierduinen

Rond half tien vanavond brak er brand uit bij de psychiatrische instelling Rivierduinen in Oegstgeest, het voormalige Endegeest. Daarbij zijn twee bewoners om het leven gekomen en raakten vijf anderen gewond. Het gaat daarbij om vier bewoners en één medewerker van Rivierduinen. Twee twee van de gewonden verkeren in kritieke toestand. De brand brak door nog onbekende oorzaak uit op de afdeling Intensieve Zorg Ouderen van GGZ Leiden, Oegstgeest (gebouw Kasteellaan 6) waar ouderen met een psychiatrische stoornis waren gehuisvest. De brandweer had het vuur na ruim een uur onder controle. Rivierduinen is zaterdagavond direct begonnen met het informeren van familieleden van de patiënten. De Raad van Bestuur van GGZ Leiden laat weten zeer ontdaan te zijn door de brand en spreekt zijn medeleven uit met de familieleden van de slachtoffers en de medewerkers van de afdeling. GGZ Rivierduinen heeft voor familieleden van de getroffenen van de brand een speciaal informatienummer opengesteld: 071 8907100.

https://youtube.com/watch?v=u4DzTCx4xV4

De toedracht van de brand is nog niet bekend en wordt nader onderzocht door de politie en de brandweer.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×