Indrukwekkende groepswandeling langs zes emotionele koffertjes

Vandaag en morgen vinden de try-outs plaats van een bijzondere groepswandeling langs de monumenten en andere herkenningsplekken van de deportatie van Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De wandeling is bedacht door Ceacil van Harteveld en Leo Roosjen en wordt georganiseerd door Groepswijzer. De organisatie hoopt dat deelnemers ook hun verhalen kwijt kunnen en dat het zodoende een interactieve wandeling wordt.

De emotionele route leidt onder andere langs de zes koffers, die op verschillende historische plekken in de stad geplaatst zijn. De koffers, bedacht door de Israëlische kunstenaar Ram Katzir, dragen de naam: ‘Bagage’ en lijken nonchalant neergezet: zijn ze vergeten? achtergelaten? Ze vormen het symbool van de 271 gedeporteerde Joden uit de Sleutelstad. Vanaf mei is de wandeling te boeken via www.groepswijzer.nl  (Foto’s: Emile van Aelst)

Leiden Bagage


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×