Hoogheemraadschap, sportvissers en beroepsvissers slaan handen ineen

Afgelopen donderdag is de Visstandbeheercommissie (VBC) Rijnland opgericht. Dit is een samenwerkings- en overlegplatform waarin de sportvisserij, de beroepsvisserij en het hoogheemraadschap van Rijnland vertegenwoordigd zijn. Bij dit platform zijn 9 beroepsvissersverenigingen en 17 hengelsportverenigingen aangesloten. Het VBC vormt een eerste stap naar een duurzaam visstandbeheer en duurzame visserij. De VBC gaat dienen als centraal aanspreekpunt en overlegorgaan voor alle partijen in het veld van vis, visser en viswater. Een eerste belangrijke taak voor de VBC Rijnland is het opstellen van een visplan. Hierin wordt vastgelegd wat de verschillende partijen gaan doen om te komen tot een duurzame visstand.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×