Samenspeeldag Nederlands Hoornisten Genootschap

Afgelopen zaterdag was BplusC gevuld met hoorngeschal. Vanuit het hele land waren 20 hoornisten naar de Sleutelstad gekomen, ter gelegenheid van een door het Nederlands Hoornisten Genootschap georganiseerde samenspeeldag. De dag stond in het teken van de natuurhoorn. Na een lezing over de historie van het instrument door Louise Schepel, voormalig lid van het Residentie Orkest, kregen de deelnemers les van Stefan Blonk, hoornist van het Gelders Orkest en Orkest van de Achttiende eeuw. Daarna konden de deelnemers gezamenlijk spelen, op de beschikbaar gestelde natuurhoorns. Tenslotte verzorgde trombonist Bart van Lier een les over ademhaling.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×