OM eist vijf jaar gevangenisstraf tegen 67-jarige Leidse vrouw

Vanmorgen heeft de officier van justitie in Den Haag gevangenisstraffen van vijf jaar tot negen maanden en werkstraffen geëist tegen meerdere verdachten van mensensmokkel. Een 67-jarige vrouw uit Leiden wordt door het OM beschouwd als spil van het mensensmokkelnetwerk. Achter de schermen van een reisbureau, dat gerund werd door twee zonen van de vrouw, werden schijnrelaties geregeld voor met name Indiërs, die op deze manier naar Nederland werden gehaald. Tegen de 67-jarige vrouw eiste het OM een gevangenisstraf van vijf jaar. In totaal moeten deze week zes vrouwen en vier mannen in deze zaak voor de rechter verschijnen. Het gaat om verdachten uit Leiden, Leiderdorp, Den Haag en Amsterdam.

De schijnrelaties werden duur betaald en kostten al gauw tienduizenden Euro’s. Zeven van de tien verdachten hebben één of meerdere schijnrelaties op hun naam staan. De personen woonden op papier samen en vertelden de IND dat zij een vaste relatie hadden. Hoeveel mensen de afgelopen jaren op deze wijze naar Nederland zijn gekomen is niet bekend, maar het OM vermoedt dat er in ieder geval negen personen op deze manier naar Nederland zijn gesmokkeld. De opbrengst van de lucratieve bezigheden werden witgewassen.
Op 4 april de rechtbank uitspraak.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×