Vragen GroenLinks culturele vergunningen

GroenLinks stelt het college vragen over het verstrekken van vergunningen voor culturele evenementen. Hoewel burgemeester en wethouders volgens de partij hun liefde voor culturele evenementen groots uitdragen, hapert de verstrekking van vergunningen nog wel eens. Zo dreigt SummerJazz, dat op 4 juni in de Leidse Hout plaats zou vinden volgens GroenLinks niet door te gaan, omdat de beheerders van de Leidse Hout een vergunning geweigerd hebben. Ook andere publieksevenementen in het park, zouden volgens de partij onder druk komen te staan. GroenLinks vraagt het college dan ook of het juist is dat de beheerders van de Hout de vergunning geweigerd hebben en waarom de organisatoren van het jazzfestival dat pas in een laat stadium gehoord hebben.

De partij informeert verder naar de gronden waarop het evenement geweigerd is en of er criteria zijn waaraan evenementen die in de Leidse Hout plaatsvinden, moeten voldoen. Tenslotte wil GroenLinks weten in hoeverre evenementen als Werfpop en ElCid op de tocht staan.

GroenLinks merkt verder op dat culturele ondernemers alleen hun werk kunnen doen als vergunningen tijdig verleend worden en de communicatie met de gemeente en stadspartners helder is. De partij vraagt of burgemeester en wethouders bereid zijn de criteria rondom de verlenging van vergunningen transparanter te maken.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×