Honderden vrijwilligers actief tijdens NL DOET

Ongeveer 700 vrijwilligers staken afgelopen vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen, ter gelegenheid van NL DOET 2011. In deze regio boden ruim 30 maatschappelijke organisaties klussen aan, die werden uitgevoerd door groepen vrijwilligers uit allerlei hoeken. Zo verzorgde het personeel van Holiday Inn in samenwerking met de Zonnebloem een gezellige dag voor ouderen. Een dames cordiaal van studentenvereniging Augustinus was aan het werk in de tuin van Vrij Groen, naast Naturalis. In Naturalis zelf waren de cliënten van de Stichting VTV Leiden op pad met een groep vrouwen van de internationale Soroptimisten. Wethouder de Haan was met de fractie van CDA aan het werk in speeltuin de Doorbraak. In andere delen van de stad waren nog meer raadsleden actief: GroenLinks bij speeltuin Rondom de Maredijk, VVD bij de Leidse Schooltuinen en PvdA in de Torteltuin.

Vrijwilligers van de Rabobank gingen aan het werk bij onder andere speel-o-theek Klapstuk, Dress for Success en Muziekcentrum Leiderdorp. De studenten van het ID College Rapenburg en ROC Leiden waren actief bij het maken van sieraden voor het goede doel, het verzinnen en uitvoeren van een flash mob en het meedeinen bij een zangochtend voor ouderen.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×