Leerlingen Stedelijk Gymnasium op de beurs

De leerlingen van het Stedelijk Gymnasium zijn gisteren begonnen met het project Markt voor Vrede. Dit online beursspel van Upact laat scholieren uit het hele land spelenderwijs kennismaken met de werking van een aandelenmarkt en laat hen nadenken over conflicten en maatschappelijke thema’s. Dit jaar staat een conflict op het Filipijnse Mindanao centraal. De leerlingen nemen het tijdens Markt voor Vrede op tegen honderden scholieren uit heel Nederland. Ze handelen op de fictieve online aandelenmarkt in aandelen die gekoppeld zijn aan het mediasentiment over het conflict in de Filipijnen. Spelers die goed het nieuws volgen, kunnen daardoor op tijd de juiste aandelen kopen en punten verdienen. De leerlingen krijgen met Markt voor Vrede zicht op de werking van een effectenbeurs, op de oorzaken van conflicten en op de complexe processen van wederopbouw.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×