'Hooirollen in Duitsland', olieverf op papier. ( Foto: PR.)

Kunstenaar Anke Burgers even terug op Universiteit

Van 31 maart tot en met 15 juni is de Leidse kunstenaar Anke Burgers weer even terug op de Universiteit Leiden, waar zij vroeger als bioloog/biochemicus haar opleiding volgde. Nu toont ze haar schilderijen met als thema ‘Landschappen’ in het Kamerlingh Onnes Gebouw. Inmiddels schildert Burgers alweer vele jaren, nog steeds vanuit verwondering én bewondering voor de natuur. Het zijn dezelfde drijfveren die haar ook in wetenschappelijke richting nieuwsgierig maakten. Burgers gebruikt zowel acryl, aquarel als olieverf om uitdrukking aan haar realistische landschappen te geven. Met name in haar aquarellen vormen de snelle, verrassende toetsen vaak een impressionistisch effect.

Het Kamerlingh Onnes Gebouw bevindt zich aan de Steenschuur 25, Leiden.
Openingstijden: ma t/m vr: 7.30- 20.00 uur,  za en zo: 11.00- 17.00 uur.

Meer info over de kunstenaar: www.ankart.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×