Museumweekend komt er weer aan!

In het weekend van 2 en 3 april vindt voor de 30ste keer het Nationaal Museumweekend plaats. Ook in Leiden zijn de musea dan gratis toegankelijk en valt er van alles te zien en te beleven. In Museum De Lakenhal staat alles in het teken van Lucas van Leyden en op zondag vindt een speciale Leidse Salon plaats. Hortus botanicus lanceert tijdens het Museumweekend de Hortus Iphone-applicatie en bij Volkenkunde kan men in vogelvlucht het museum verkennen en zijn er leuke activiteiten voor de kinderen. Museum Boerhaave trakteert op een programma over Museumgeheimen en in Naturalis is er naast de grote Walvissen tentoonstelling een speciale editie van ‘Verhaal op de Zaal’.

In Rijksmuseum van Oudheden zijn drie verschillende tentoonstellingen te bezoeken: Archeologie van Nederland, de Gouden Peelhelm en Nieuws uit het Middenoosten. Het SieboldHuis heeft tijdens het Museumweekend een tentoonstelling met prachtig werk van Aya Takano.

Meer informatie over alle activiteiten en tentoonstellingen op www.leidsemusea.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×