Leidse luchtkwaliteit beter

De luchtkwaliteit in Leiden is de afgelopen jaren verbeterd. Dat blijkt uit het eindverslag van het Luchtkwaliteitsplan 2005-2010. Of dat te danken is aan de maatregelen die Leiden nam, is lastig meetbaar, zo gaf wethouder Jan-Jaap de Haan vanmiddag toe tijdens een toelichting op het rapport. “De economie stagneert en daarmee ook de mobiliteit. Ook wordt het wagenpark steeds schoner. Dat zijn natuurlijk ook factoren die meespelen, maar we hebben in elk geval ons steentje bijgedragen.” Leiden is er overigens nog niet. Hoewel het fijnstofpercentage nergens meer de normen overschrijdt, wordt er wel een vervolgplan gemaakt. Op enkele lokaties worden de grenswaarden voor de luchtkwaliteit nog niet gehaald.

Zaken die sowieso doorlopen zijn de milieuzone die vervuilende vrachtwagens uit het centrum moet weren en compensatiemaatregelen voor de groene golf die er uiteindelijk niet kwam op de Churchilllaan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×