Schoonmaakactie oevers Kagerplassen

Om het watersportseizoen fris te starten, organiseert De Stichting Warmondse Schippertjesdagen komende zondag een schoonmaakactie. Net als de afgelopen jaren zullen groepen vrijwilligers de oevers van de Kagerplassen schoonmaken, en al het plastic en ander vuil uit het riet en water vissen. Iedereen die mee wil helpen, kan zich vanaf 11.30 uur melden in Park Groot Leerust in Warmond, waar de schoonmaakactie rond 12.00 uur start. DE organisatie verdeelt de aanwezigen in groepen, die allemaal een eiland of oever toegewezen krijgen. Materialen als vuilniszakken en knijpers zijn aanwezig. Ook vaart er een schuit rond, waarin volle vuilniszakken gedeponeerd kunnen worden. De schoonmaakactie eindigt rond 14.00 uur in het park, waar de “buit”te zien zal zijn. Ook kinderen zijn welkom bij de schoonmaakactie, op voorwaarde dat zij een zwemdiploma hebben. Kinderen tot 12 jaar, moeten bovendien begeleid worden door een volwassene.

Om 15.00 uur barst in Eetlokaal de Zon het Warmondse Schippertjesdagen Voorjaarsfeest los. Een schipperskoor uit Warmond zal hier zeemansliederen ten gehore brengen.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×