VAR Diaconessenhuis geïnstalleerd

Sinds deze week heeft het Diaconessenhuis een Verpleegkundige Adviesraad (VAR). Met deze raad, die momenteel uit zeven verpleegkundigen van verschillende afdelingen bestaat, wordt een brug tussen de verpleegkundigen, en de Raad van Bestuur geslagen. De VAR moet er verder voor gaan zorgen dat de kennis van de werkvloer en de kennis van het management beter op elkaar gaan aansluiten. Ook hoopt voorzitter Sita Splinter via de VAR de verpleegkundige beroepsgroep meer voor beleidsmatige zaken te interesseren. Bij de installatie van de VAR gisteren, waren Tweede Kamerlid Sabine Uitslag en V&VN-directeur Atie Schipaanboord aanwezig. Inmiddels heeft 75% van de Nederlandse ziekenhuizen een Verpleegkundigen Adviesraad.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×