College stuurt wensenlijstje naar provincie

Het Leidse college van b&w heeft een brief gestuurd naar provinciaal informateur Bruins die tot gisteren de informatie leidde om te kijken welke partijen met elkaar een nieuw provinciebestuur willen vormen. Bruins is sinds gisteren informateur af, nu VVD, CDA, D66 en de SP hebben besloten om met elkaar te gaan onderhandelen. Leiden hoopt wel dat die partijen de Leidse wensen daarbij betrekken. Dat zou in theorie kansrijk moeten zijn. Het gaat immers om exact dezelfde partijen die in Leiden het stadsbestuur vormen. De lijnen zijn daardoor kort, hoewel de lokale en provinciale fracties niet altijd dezelfde geluiden laten horen. Met één van de wensen, een groene Oostvlietpolder, zit het volgens de Leidse wethouder Jan-Jaap de Haan wel goed.

Andere zaken waarvoor Leiden aandacht vraagt zijn bereikbaarheid (de Ringweg Oost wordt specifiek genoemd, de RGL niet) een blijvende inzet op de kenniseconomie en de jeugdzorg. De aandachtspunten zijn door het college in samenwerking met de Universiteit Leiden, het LUMC en de regio Holland Rijnland op papier gezet.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×