Foto: PR.

Verknipte Erfenis bij ‘OPEN | Makers aan de Markt’

Het intrigerende project ‘Verknipte Erfenis’ van kunstenaar Nico van der Putten is tot en met 30 april te zien bij ‘OPEN | Makers aan de Markt’ aan de Aalmarkt 17. Dit is de voormalige werkruimte van schoenmaker Elzet, waar de kunstenaar aan zijn collages werkt. Van der Putten: “Al jaren heb ik een stapel letterlijk stukgelezen Katholieke Illustraties in mijn bezit. Mijn moeder kon ze nooit weg doen. Haar jongste zus heeft nog herinneringen aan hoe haar vader (mijn opa) in de oorlogsjaren verhalen uit de oudere illustraties voorlas. Vroeger mocht het niet maar nu heb ik ze verknipt en gecombineerd met hedendaagse beelden uit kranten.” Van der Putten verwerkt in zijn collages de tijdsgeest van vroeger en nu, waardoor een intrigerend beeld ontstaat over de veranderingen en erfenissen van de tijd.

OPEN is een initiatief van het Cultuurfonds Leiden in samenwerking met Peen en Ui. Het initiatief zet de Leidse kunstproductie letterlijk in de etalage door atelierruimte te bieden aan kunstenaars in panden aan de Aalmarkt.

Meer info en openingstijden: www.openmakers.nl/nu-open/nico-van-der-putten

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×