GroenLinks pleit voor oplaadpunten elektrische auto’s

GroenLinks pleit bij het college voor de aanleg van oplaadpunten voor elektrische auto’s in de Sleutelstad. De partij wijst burgemeester en wethouders dan ook op e-laad.nl, een stichting, die elektrisch vervoer in Nederland mogelijk wil maken door een landelijke infrastructuur van oplaadpunten op publiek terrein aan te leggen. Om ervaring op te doen met het gebruik van elektrische auto’s, is de stichting een project gestart waarbij alle Nederlandse gemeenten oplaadpunten kunnen aanvragen, waarbij één oplaadpunt per 10.000 inwoners wordt geplaatst. Volgens GroenLinks betekent dat, dat er in Leiden twaalf gratis oplaadpunten neergezet kunnen worden. De partij heeft het college hier schriftelijke vragen over gesteld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×