Intergymnasiaal Debattoernooi wederom in Leiden

Morgen zindert het universiteitsgebouw aan het Steenschuur van de debatterende jongeren. Ruim twintig gymnasia uit het hele land, nemen dan deel aan het Intergymnasiaal Debattoernooi 2011. De leerlingen van alle deelnemende scholen kregen vooraf van het Nederlands Debat Instituut een intensieve training debatvaardigheden. Morgen nemen vanuit elke school één of twee debatteams, een leerling voor de sprekerswedstrijd en een jurylid deel. De scholen strijden in drie debatrondes tegen elkaar voor een plekje in de finale. In die finale staan de vier beste teams tegenover elkaar. Ook staan er twee sprekers van de sprekerswedstrijd in de finale. De winnaar daarvan, mag zich ‘Beste Spreker’ noemen.  Het winnende team en de beste spreker winnen de gerenommeerde wisselbeker, een jaarabonnement op de KIJK en een exclusieve debattraining gegeven door het debatinstituut. De stellingen waarover de jongeren in debat gaan, zijn altijd actueel. Dit jaar buigen ze zich over stellingen als: “Menselijke vruchtbaarheid moet ingrijpend gereguleerd worden door de staat” en “Terminaal zieken, moeten een afdwingbaar recht krijgen op iedere experimentele behandeling”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×