Inzet ambulance bij acute hartproblemen

Vanaf vandaag gaat er direct een ambulance op pad als de huisartsenpost meldt dat iemand thuis acute hartproblemen heeft. Op deze manier willen de huisartsen, de Regionale Ambulance Dienst en de Meldkamer Ambulancezorg Hollands-Midden de zorg bij acute hartproblemen verbeteren. Bij een spoedmelding die via het alarmnummer 1-1-2 binnenkomt wordt altijd al direct een ambulance gestuurd. In situaties waarbij de patiënt contact opneemt met de huisartsenpost was het tot nu toe gebruikelijk dat de arts van die post eerst zelf de patiënt met acute hartklachten bezocht voordat er een ambulance werd ingezet. Uit onderzoek is gebleken dat in 80% van dit soort gevallen de ambulance alsnog nodig is. Om te voorkomen dat er te lange tijd verloren gaat als patiënten in dit gebied de huisartsenpost bellen met klachten die wijzen op een mogelijk hartinfarct is in het overleg van de huisartsen van de SHR besloten om de procedure te veranderen en meteen een ambulance te sturen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×