Vijf jaar cel voor poging tot moord

Een 49-jarige Leidenaar heeft vorige week van de rechtbank in Den Haag vijf jaar cel opgelegd gekregen, voor poging tot moord. De straf is conform de eis van de Officier van Justitie. De man kreeg op vrijdagmiddag 26 november voor de deur van de dag- en nachtopvang van De Binnenvest aan het Papegaaisbolwerk, ruzie met een 48-jarige plaatsgenoot over een fles drank. DE ruzie liep uit op een vechtpartij, en de politie hield de 48-jarige aan. OP het politiebureau bleek echter dat hij geen aangifte tegen zijn plaatsgenoot wilde doen. Dit werd hem niet in dank afgenomen, want die zelfde avond wachtte de 49-jarige hem bij de opvang op, en stak hem twee keer met een mes in de rug. Daarna meldde hij zich bij de opvang en leverde het mes in bij de beveiliger. Hij werd toen aangehouden op verdenking van poging tot moord.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×