Stilleven van Jeroen Paulussen, foto: PR.

Bloemstillevens jonge en oude meesters in Museum de Zwarte Tulp

In Museum de Zwarte Tulp is een prachtige tentoonstelling samengesteld van bloemstillevens van jonge en oude meesters. De kunstwerken zijn afkomstig van zo’n 30 hedendaagse schilders, aangevuld met werken uit eigen bezit en bijzondere stukken in bruikleen. Speciale aandacht krijgen de schilderijen van de Franse schilder Lucien Manceau en de Voorhouter Leo van den Ende, die veel bekendheid kreeg door het vervaardigen van het panorama van de Bloembollenstreek. Naast schilderijen zijn ook een aantal mooie vazen van Gouds plateel en bijzonder zilverwerk te zien.
De tentoonstelling is tot 4 september te bezichtigen in Museum de Zwarte Tulp, Grachtweg 2A, Lisse. Meer info en openingstijden: www.museumdezwartetulp.nl

Cultuur Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×