Een bergingsbedrijf haalde de auto begin van de middag uit het water van de Nieuwe Rijn. (Foto's: Chris de Waard).

Auto te water op Nieuwe Rijn; omstanders redden inzittenden

Voor de deur van woon- en zorgcentrum Op de Waard aan de Nieuwe Rijn is rond 11.45 uur een bejaard echtpaar met hun auto te water geraakt. De auto draaide vanaf de Kaarsenmakerssteeg de Nieuwe Rijn op, maar nam de bocht te ruim. Vervolgens schoot de auto tussen een lantaarnpaal en een afgemeerde sloep in het water terecht. Omstanders doken het water in en hielpen de inzittenden op de kant. Het echtpaar en één van de omstanders die het water indook zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×