Werk van Catharine van Velden, foto: PR.

Afbeelding of Verbeelding bij De Pieter

Onder de titel ‘Afbeelding of Verbeelding’ wordt aanstaande vrijdag de nieuwe tentoonstelling in de Leidse galerie De Pieter geopend. De opening wordt verricht door filosoof Joel Anderson. In de voorgaande eeuwen ging het in de kunst om ‘Afbeelding’ en probeerden kunstenaars zo goed mogelijk de waarneembare wereld weer te geven. Vanaf de negentiende eeuw werden het persoonlijke gevoel en de impressie belangrijker en mocht de werkelijkheid naar eigen beeld ‘vervormd’ worden. Zo ontstond vanuit realisme en romantiek, impressionisme en expressionisme. In de hedendaagse kunst mag alles ‘Verbeelding’ zijn, maar ook realistisch en zo zijn allerlei mengvormen ontstaan. Galerie De Pieter toont het werk van 20 kunstenaars, die op deze schaal variëren.

De tentoonstelling duurt van 9 april tot en met 8 mei. Opening vrijdag 8 april om 19.00 uur.

Meer info en openingstijden: www.galeriedepieter.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×