PvdA toch tegen vrije binnenkomsttijden horeca

Het is onzeker geworden of de proef met vrije binnenkomsttijden in de Leidse horeca doorgaat. Naar aanleiding van honderden inspraakreacties die de afgelopen weken bij de gemeente binnenkwamen van onder andere burgers en horeca-ondernemers, trekt de PvdA de steun voor het plan in. Daarmee is er geen zekere meerderheid meer. De komende periode worden alle inspraakreacties beantwoord en willen D66 en de VVD het plan daarop aanpassen. Vervolgens wordt het aangepaste plan opnieuw besproken in de raad en zal duidelijk worden of er nog voldoende steun is voor de proef.

VVD-raadslid Margreet van Wijk, één van de initiatiefnemers van het plan met de vrije inlooptijden, hoopt dat er alsnog voor de zomer met een proef kan worden begonnen. “Maar we gaan nu eerst zorgvuldig naar alle inspraakreacties kijken en het plan aanpassen. Goed is beter dan snel.” De belangrijkste aanpassingen zijn een inperking van het aantal horecazaken dat aan de proef kan meedoen en het verkorten van de proefperiode. Bovendien willen D66 en de VVD in het plan opnemen dat de proef voortijdig kan worden beëindigd als er problemen komen met de openbare orde.

De PvdA haakt af nu blijkt dat zowel de Leidse horeca als de wijkverenigingen in de binnenstad grote moeite met het plan hebben. De partij concludeert dat er onvoldoende draagvlak in de stad is en ziet bovendien niks in een beperkte proef.

In totaal reageerden 450 Leidenaren op het plan. Van hen waren er 342 voor en 107 tegen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×