Duizenden hennepplanten gevonden bij inval aan Middelstegracht

De politie van Groningen heeft gisteren bij een grote actie tegen hennepteelt door het hele land in 24 panden huiszoekingen verricht. Daarbij werden in Groningen drie aanhoudingen verricht. In een bedrijfspand aan de Middelstegracht in Leiden viel de politie Hollands Midden gisteravond op verzoek van hun Groningse collega’s ook een pand binnen. Daar werd een hennepkwekerij aangetroffen met 4000 planten. Het pand is ontruimd. Volgens een woordvoerder van de politie in Groningen was er in de Leidse kwekerij ook brandgevaar. De stroom werd er illegaal afgetapt. In Leiden zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Bij de grootscheepse politieactie werden in totaal zo’n 250 agenten, acht officieren van justitie en tien rechtercommissarissen ingezet. Naast de drie aanhoudingen zijn een woning, twee auto’s, enkele tienduizenden euro’s contant geld en tientallen kilo’s hennep in beslag genomen. De politie Groningen verwacht in de loop van de dag meer informatie naar buiten te kunnen brengen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×