Paviljoen van Museum Volkenkunde, foto: PR.

Singelpromenade en Museumtuin

Onder de titel ‘Singelpromenade’ is de gemeente Leiden al lang bezig om een doorgaande wandeling langs de gehele lengte van de zeven kilometer lange Leidse singel mogelijk te maken. Daarnaast wil Museum Volkenkunde meer publiek in haar tuin, die begrensd door de Morssingel, als een lint om het museum loopt, van de hoofdingang aan de Steenstraat, tot aan de 2e Binnenvestgracht. Op zondag 17 april zijn buurtbewoners en hun kinderen welkom in het paviljoen van Museum Volkenkunde waar de route en de museumtuin ‘aan elkaar geknoopt’ worden.

De volwassenen worden bijgepraat en kunnen hun ideeën spuien; de kinderen mogen onder deskundige leiding creatief reageren op de vraag hoe de museumtuin een tuin kan worden waar zij graag naartoe gaan.
Deelnemers zijn vanaf 13.30 uur welkom in het Paviljoen van het museum. Om 14.00 uur begint een korte wandeling door de tuin onder leiding van Piet van Vliet die het een en ander vertelt over de historie. Remko Slavenburg van de gemeente Leiden vertelt over de stand van zaken rond de Singelroute en John Sijmonsbergen van Museum Volkenkunde licht toe waarom het museum meer publiek naar de tuin wil trekken.
De dag wordt afgesloten om 17.00 uur met een drankje. Aanmelden is niet nodig.

Meer info: www.volkenkunde.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×