Twee jaar geëist tegen 62-jarige Oegstgeestenaar

In verband met een zaak over grootschalige drugstransporten hoorde een 62-jarige man uit Oegstgeest twee jaar gevangenisstraf tegen zich eisen bij de rechtbank in Den Haag. Van de verdachten die in deze zaak vandaag voor de rechter stonden, ziet het OM een 47-jarige man uit Kaag en een 41-jarige Amsterdammer als hoofdverdachten. Tegen hen werd zeven en vijfenhalf jaar geëist. De mannen worden naast de drugstransporten ook verdacht van het witwassen van hun criminele gelden. Via allerlei constructies met buitenlandse ondernemingen en bankrekeningen lieten zij hun crimineel verdiende geld terugvloeien naar zichzelf en investeerden dit in luxe jachten, appartementen en in hun eigen levensonderhoud, aldus het OM. In deze zaak zijn al eerder zeven verdachten voor de rechter geweest. Een deel van hen is veroordeeld voor onder andere handel in hennep. De uitspraak is over twee weken.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×