Alles over radioactiviteit bij Boerhaave

Op zondag 17 april gaat conservator Bart Grob bij Museum Boerhaave uitgebreid in op de door Japan extra actueel geworden radioactiviteit en radioactieve straling. De pioniers van ruim een eeuw geleden bekommerden zich niet om voorzorgsmaatregelen en experimenteerden er lustig op los. Zo plakten ze radiumbronnen op hun arm om te zien wat het effect was. De conservator medische collecties, zal ingaan op de ontdekking van radioactiviteit en de rol van Madame Curie, een Poolse vrouw die maar liefs twee Nobelprijzen won. Ook zal hij ingaan op het gebruik van radioactieve straling in de geneeskunde en op het gevaar bij te hoge concentraties. De lezing begint om 14.00 uur. Meer informatie staat op www.museumboerhaave.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×