Publieksmiddag taaldiversiteit en bedreigde talen

De universiteit verzorgt morgen een publieksmiddag over taaldiversiteit en bedreigde talen. Van de 6000 talen die op de wereld worden gesproken zal over een eeuw het grootste deel uitgestorven zijn. Taalwetenschappers zijn daarom bezig alle bedreigde talen vast te leggen, om er zo veel mogelijk van te leren. De bezoekers kunnen morgen Luisteren naar de lezing van professor Lourens de Vries over taal en taalkunde. Ook worden er films vertoond over het vastleggen en redden van bedreigde talen. Wie wil laten zien hoe taalvaardig hij is, kan mee doen aan spelen als Klinkermikken en Klankkleuren. De middag vindt plaats in het Lipsius Gebouw aan Cleveringaplaats 1 en duurt van 14.00 tot 17.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.hum.leiden.edu/lucl/highlights/nwo-elp-conference.html

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×