Verzoek Rover Holland Rijnland naar Leidse gemeenteraad

Rover Holland Rijnland heeft zich tot de Gemeenteraad van Leiden gewend met het verzoek vast te leggen, dat op het BioSciencepark een combibaan komt en dat de route over het Bontiuspad voor het Openbaar Vervoer gegarandeerd wordt. Door de toekenning van subsidie voor de wegen in het BioSciencepark is deze zaak, volgens Rover, urgent geworden. Vervoersbedrijf Connexxion en de gemeente Oegstgeest zijn enthousiast over het plan, en verlenen alle medewerking. Dit in tegenstelling tot de gemeente Leiden, die zich stilhoudt en niet aangeeft mee te willen werken. Uit een brief van de provincie blijkt dat het deel van de RijnGouwelijn tussen ESTEC en Noordwijk kust definitief uit de aanbesteding is gehaald. Volgens Rover moet daarom de verbinding Leiden CS – Noordwijk per bus, goed op orde blijven en liever nog: verbeterd worden.

Rover Holland Rijnland probeert al ruim een jaar de verbinding met Noordwijk per bus anders te organiseren. Daarbij gaat het om de route van bus 44, die tussen Flora Rijnsburg en Leiden CS door de nieuwe wijk Nieuwe Rhijngeest in Oegstgeest naar Corpus zou kunnen rijden en vervolgens onder de A44 (via het bestaande viaduct) door naar de Wassenaarseweg en dan via de Max Planckweg het BioSciencepark aan kan doen en dan via de gereserveerde route voor de RijnGouwelijn uiteindelijk langs het Bontiuspad bij de Bargelaan aankomt. Dit zou een ontsluiting van de nieuwe wijk Nieuw Rhijngeest in Oegstgeest betekenen en een snellere verbinding van het BioSciencepark met Noordwijk opleveren.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×