Diaconessenhuis Leiden koploper in staaroperaties

Het Diaconessenhuis Leiden is het enige ziekenhuis in de regio dat door de Consumentenbond is aangemerkt als koploper op het gebied van de behandeling van staar. In haar Gezondheidsgids april/mei 2011 publiceert de Consumentenbond hierover een ranking. De Consumentenbond toetste op acht criteria, en het Diaconessenhuis voldoet aan alle acht.

Zeven criteria gaan over de zorg rondom de operatie. Die criteria zijn onder meer: het stellen van de diagnose en de voorbereidende onderzoeken vinden op één dag plaats, de tijd die is ingepland voor het eerste consult bij de oogarts is minimaal 10 minuten, de oogarts die de patiënt spreekt en onderzoekt is tevens degene die de ingreep uitvoert en de nacontrole doet, er zijn verschillende manieren van verdoven mogelijk en de patiënt wordt betrokken bij de keuze hiervan. Het laatste criterium gaat over de kwaliteit van de operatie. Hiervoor is gekeken naar het aantal keren dat een mogelijke complicatie voorkomt, namelijk het scheuren van het lenszakje.

De oogartsen uit het Diaconessenhuis zijn blij met de goede score. Oogarts dr. P.J. Kruit: “Wij proberen het hele traject zo soepel en zo prettig mogelijk te laten verlopen. Optimale zorg en tevreden patiënten, daar streven we naar.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×